maandag 28 maart 2011

Leonie @ sea

Ha bloggers!
Ik heb weer een tijdje niets gepost, maar dat heeft zo z'n redenen...
Vrijdag had ik fitness op school, ik heb een heel fiets programma gereden, trap gelopen, gewichten getild. Daarna ging ik met Eveline en Eva afspreken, we hebben een leuke fotoshoot gedaan, ik zal binnenkort nog een foto plaatsen!
's Middags ging ik naar musicalles. Maar onderweg in de auto voelde ik me niet lekker worden, ik had al de hele dag last van buikpijn. Dus we reden weer terug naar huis, en daar heb ik van 18.15 tot 21.30 uur geslapen. Daarna voelde ik me alweer stukken beter.
De volgende dag gingen we ons konijntje ophalen. Het is echt een heel lief konijntje, zwarte vacht, 7 weken oud. Nu begint ie een beetje te wennen en kunnen we 'm makkelijker optillen en aaien. Soms heeft ie echt drukke buien, meestal in de avond. Dan rent ie door zijn kooi, springt ie, gaat ie staan, hupst ie als een speer naar zijn slaapgedeelte. Haha, het is een leuk beestje!
Zondag gingen we naar Den Helder, want we hadden een brunch. Het was op een boot (die niet meer vaart), en dat was heel fijn, zeker omdat er best wel veel kinderen waren. We gingen dus af en toe even naar buiten. Daarna gingen we nog naar een onderzeeboot. Ik vond het een leuke dag, heel gezellig.
Nu ga ik nog even televisie kijken. Morgen moet ik hard leren voor economie en M&O. En ik heb best alweer zin in woensdag, dan heb mag ik weer naar mijn stage.

Fijne avond en liefs,
Leonie

donderdag 24 maart 2011

Je hebt lange verhalen en korte verhalen...

Lieve bloggers!

Vandaag had ik mijn wiskunde toets; ik heb nog nooit zoveel geschreven bij een wískunde toets! Ik schrijf altijd héle lange antwoorden op, want meestal krijg ik dan 'n puntje omdat er 'iets' van mijn antwoord juist is. (;
Vanmiddag had ik tennis, dat is echt gezellig. Je kan even al je woede en stress eruit slaan, terwijl je het ook naar je zin hebt. Morgen ga ik nog meer caloriën verbranden, want dan heb ik fitness met school, én ik ben dan eerder uit!
Verder laat ik nog wat vakantiefoto's zien...
Koeien in de wei!
Meeuwen op Texel
Een heel lief poesje tussen de bloemetjes
Nu ik deze blog heb, merk ik dat ik best wel van dieren houd. Op heel veel foto's zie je dieren staan. Verder heb ik niet zoveel te melden, ik ga nu een lekker appelflapje eten.

Fijne avond en liefs,
Leonie

woensdag 23 maart 2011

Ontbijtje?

Ha allemaal!



Vandaag had ik stage. Ik dacht vorige week al dat het een wonder was, maar het kan nóg gekker: vandaag waren er maar 5 kinderen gekomen! Het was heerlijk rustig, het eerste half uur van mijn stage had ik gewoon weg niets te doen. Sommige kinderen zijn echt lief. Het is leuk om te zien hoe ze zich gedragen en hoe ze kunnen veranderen (:

Ik heb nooit meer iets over de poll verteld, dus dat doe ik nu nog even. Volgens jullie was Art de mol, hij heeft 10 stemmen gekregen. De echte mol, Patrick, heeft maar 5 stemmen gekregen, net als Karin. Soundos kreeg uiteindelijk de minste stemmen, namelijk 4. Nu ga ik de poll verwijderen, wanneer er weer een nieuw seizoen van Wie is de Mol begint, zal ik meteen een nieuwe poll op mijn blog zetten! (;
Verder heb ik niet zoveel te vertellen, het spijt me. Ik ga nog even wiskunde leren en dan wat tv kijken. Misschien dat ik nog even haak, maar waarschijnlijk lig ik vroeg in mijn bedje vanavond.
Fijne avond en veel liefs,
Leonie

dinsdag 22 maart 2011

Om te smullen!

Ha mensjes,

Wat was het vandaag weer een mooie lentedag. Op school - ik had maar 4 uur les - heb ik lekker in de grote pauze buiten in het zonnetje gezeten. De Italiaanse ijscoman reed ook voorbij, en meteen hadden we trek in een ijsje. Maar we besloten het toch maar niet te doen, aangezien we gisteren ook al een ijsje gegeten hadden. Lang gaan we het 'geen-ijsjes-eten' niet volhouden, want als afsluiter van de week gaan we toch maar een lekkere Italiaanse 'ijsco' eten. Hebben we wel verdiend, haha.
Bij wiskunde heb ik me vervelend gestoten tegen de tafel. Aan de onderkant van schooltafels zitten van die metalen randen, en dat doet echt heel erg pijn als je er tegenaan komt. Nu voelt mijn knie niet zo best.
Na school ben ik nog eventjes snel naar de kringloopwinkel geracet, na lang rondneuzen vond ik een heel mooi blik en 6 kaarten met vogeltjes erop. Het blikje had ik al eerder gezien, maar ik wist toen niet zeker of ik 'm moest kopen. Uiteindelijk ben ik blij met mijn nieuwe aankoopjes, nu nog een mooi plekje zoeken in mijn kamer!
Verder heb ik wat geleerd, aardrijkskunde samengevat en zometeen moet ik nog geschiedenis maken. Toch kon ik het niet laten om eerst nog even een blogberichtje te sturen! Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn bericht van gisteren!
Oja, ik heb een plaatje van Pippi Langkous als gadget geplaatst, als je op het plaatje klikt, krijg je wat leuks te zien...

Fijne avond en liefs,
Leonie

maandag 21 maart 2011

Gehaakte oorbellen

Ha die bloglezers!

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie leuke en lieve reacties die ik op mijn berichtjes krijg! Ik vind het super dat er zoveel mensen zijn die mijn blog leuk genoeg vinden om te volgen! Dat geeft met echt een fijn gevoel, en het motiveert me om te blijven schrijven, om mooie foto's te maken en te vinden op internet en om jullie en mezelf te blijven verrassen. Bedankt daarvoor!
Vanochtend had ik de eerste twee uur vrij, en dus besloot ik die tijd eens nuttig te besteden. Ik had op internet een tutorial gevonden voor het haken van oorbellen. Omdat ik nu al een tijdje met haken bezig ben, probeerde ik de oorbellen. En tot mijn grote verbazing lukte het! Ik was net op tijd klaar met de oorbellen, want toen moest ik weer naar school. En het is echt raar, als je net lekker aan het knutselen bent, om dan weer naar school te moeten...
Vanavond heb ik lekker pizza gegeten, samen met mijn zusje. We besloten om maar eens te starten met Gooische Vrouwen. Ik heb voor mijn verjaardag de dvd-box gekregen, van seizoen 1 t/m seizoen 4. Wat is het toch een leuke serie, ik ben nu al verslaafd! (;
Ik schrijf snel weer!

Fijne avond en liefs,
Leonie

zondag 20 maart 2011

Wandelende vriendinnen

Ha die bloggers!

Ik heb weer een paar daagjes niets gepost, dus ik dacht, ik laat maar weer eens iets van me horen! (;

Vrijdag had ik maar 1 uur les, de rest van de dag had ik 4 studiehuisuren en 2 uur gym (dat ik moest inhalen). Maar ik moest me al om 8 uur melden op school, omdat ik de dag ervoor te laat op school was. De donderdag dat ik te laat op school was gekomen, was het de dag van de leerplichtambtenaar. Er waren twee mensen van de leerplicht bij mij op school en zij gingen ons een verhaal vertellen over wat er gebeurt wanneer je zoveel keer te laat bent of spijbelt. De krant (AD) was er ook bij, en toen stond ik de volgende dag samen met een ander meisje uit mijn klas in de krant. Wel in het Groene Hart deel, gelukkig! (;
Bij de inhaalles gym gingen we hoogspringen en trefbal spelen, twee sporten waar ik niet van houd én niet goed in ben. Jak, ik houd niet van gym!
Gelukkig was het einde van de dag leuker, want ik had musicalles. Wat kan ik daar lachen! Het is er zo gezellig! We gingen vier scènes spelen, en ondanks dat ik alleen maar mee hoefde te spelen als politieman, was het weer een top middag!
Gisteren ben ik met mijn ouders en zusje naar de stad geweest. Ik heb niet veel gekocht, wel een ringband A4 schrift die ik als stijlboek ga gebruiken. Het heeft een hele mooie blauwe kaft. Ook heb ik de drie bolletjes katoen (uit dit bericht) omgeruild voor vier nieuwe bolletjes. Deze zijn wel goed, en het was uiteindelijk nog goedkoper ook!
Vandaag heb ik vooral veel huiswerk gemaakt en geleerd. Volgende week heb ik 2 toetsen, van wiskunde en aardrijkskunde. Gelukkig had ik toch nog een leuke dag, want net toen ik dacht gek te worden van al dat leren, kwamen twee vriendinnen van musicalles, zonder dat ik het wist, langs. Nolli van deze blog, en Hester van Ave Tester. Ze waren helemaal naar mijn huis komen lopen, en dat is wel een half uurtje lopen denk ik! Ik vond dat echt super lief van ze, ik was weer helemaal 'heppie'! (:
Morgen ben ik de eerste twee uur vrij, dus ik ga een beetje uitslapen. Misschien dat ik 's ochtends nog wel iets post. Nu ga ik aan mijn stijlboek werken.

Fijne avond en liefs,
Leonie

donderdag 17 maart 2011

Something in the water

Ha bloggers!

Ik was daarnet een beetje aan het bloggen, de radio stond aan. Op een gegeven moment hoorde ik een heel leuk liedje. Toen de radio dj de titel en de zangeres van het liedje noemde, zocht ik het meteen op op youtube. Want wat is het een vrolijk, lief liedje!
'Something in the water' van Brooke Fraser. Ik kende haar nog niet, jullie wel? Ik heb gelijk een paar plaatjes die ik helemaal bij het liedje en clipje vond passen bij dit bericht geplaatst. Want niet alleen het liedje is leuk, ook het clipje! 
Veel kijk en luister plezier!

De foto van het kopje thee heb ik zelf gemaakt, de rest van de foto's komen van weheartit.
Ik hoop dat jullie het liedje net zo leuk vonden!
Nu... wie is de mol!

Fijne avond!
Leonie

woensdag 16 maart 2011

Alain Grée

Lieve bloggers!

Vandaag had ik maar 5 uurtjes les; geschiedenis, economie, m&o, anw en wiskunde. Daarna kon ik eventjes naar huis om wat te eten en te drinken, om er daarna weer vandoor te gaan. Namelijk naar mijn maatschappelijke stage.
Voor het eerst sinds tijden was het RUSTIG, voor de verandering. Tijdens mijn stage help ik kinderen in de bibliotheek met hun werkstukken, spreekbeurten en powerpoints, samen met een andere mevrouw. Meestal zijn er wel zo'n 16 kinderen op een dag, nu kwamen we niet verder dan in totaal 7 'kids'!
Toen nog wat huiswerk gemaakt, om daarna allemaal blogs van andere mensen te bekijken voor inspiratie.
Op één van die blogs kwam ik tekeningen van Alain Grée tegen, en wauw, die zijn echt prachtig, al zeg ik het zelf. Ik vind het hele lieve, ouderwetse, sfeervolle tekeningen, en ik laat daarom een paar van die tekeningen die ik op internet gevonden heb aan jullie zien.






















Enne, nog niet iedereen heeft op de poll gestemd, dus als jij daar bij hoort, breng je stem dan uit! Het kan nog tot en met morgen avond 20:00 uur!

Fijne avond & liefs,
Leonie

dinsdag 15 maart 2011

Rogier van Otterloo - Turks Fruit

Ha bloggers!

Vandaag besloot ik om na school en na het maken van mijn huiswerk even de natuur in te gaan en foto's te gaan maken. Het was zo mooi weer vanmiddag! Ik vond het fijn om even weg te zijn van al die sommen, taalproblemen, moeilijke vragen en lastige berekeningen. Genietend in de zon heb ik vooral veel vogels gezien. Heel veel zwanen en ganzen. Ook zag ik plotseling een sleutel liggen, het glinsterde in het zonlicht. Daar heb ik ook maar een foto van gemaakt, vond het wel grappig. Want als ik aan de natuur denk, denk ik niet aan een sleutel...

 Dit waren de mooiste foto's die ik gemaakt heb.
Ik hoop dat jullie ze leuk vonden!
(Typ de titel van dit berichtje in bij youtube, dan krijg je een heel leuk liedje!)

Nu ga ik weer mijn favoriete programma kijken: Top Chef! Vinden jullie dat ook zo leuk?
En niet vergeten: jullie kunnen nog tot en met donderdagavond 20:00 uur stemmen op de poll, dus breng snel je stem uit! (;

Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond en tot blogse!

Liefs, Leonie